Radiatia solara poate fi impartita in trei categorii importante: Infrarosie, Vizibila si Ultravioleta. Toate cele trei categorii produc caldura atunci cand sunt absorbite de folie. Performanta foliei este data de caracteristicile de absorbtie sau reflexie a acestor tipuri de energie solara.   O folie intunecata nu inseamna intotdeauna proprietati termice bune! Doar foliile PREMIUM au caracteristici de protectie testate si omologate.

Radiatia Infrarosie

Cum sticla nu este un bun izolant termic si nici nu filtreaza radiatia solara de multe ori geamurile sunt locurile pe unde se pierde energie termica sub forma undelor infrarosii. Pozele de mai jos au fost realizate cu o camera cu infrarosu si scot in evidenta pierderile de caldura prin geamuri!

  Gama de folii arhitecturale si auto include si folii cu proprietati izolatoare si cu emisivitate redusa ce reduc pierderile de caldura in lunile reci si care reflecta radiatia infrarosie ce provoaca in lunile de vara un "efect de sera" ce creste temperatura ambientala. 

Radiatia UV

  Cea mai periculoasa si distructiva parte a spectrului radiatiei solare. Ultravioletele desi reprezinta cea mai mica parte a puterii solare efectele sale sunt cunoscute. Expunerea prelungita la raze UV poate duce la imbatranirea prematura dar si deteriorarea materialelor plastice, decolorarea si degradarea lacului de pe parchet si mobilier. Gama de folii arhitecturale si auto cat si cea antiefractie vin cu protectie UV respingand 99% din radiatia UV.

Contact

office@folie-geam.ro

072.99.77.888